juni 25, 2017 0 Comments AUTHOR: flindtCATEGORIES: BitcoinNyt Tags: , , ,

Ethereum flash crash og recovery

De kritiske medier elsker jo når der er krise i cryptoland.
GDAX (Coinbase exchange) kom jo i udfordringer d. 21/6, da en person solgte et meget stort antal ETH på én gang. Dette gjorde at alle købs ordrebøger blev ekspederet, hvilket gjorde at prisen faldt drastisk, fordi der manglede aktive købere på så kort tid. Den nedadgående pris på ETH startede så en salgsspiral af automatiske handler som ETH holdere havde sat op. (Hvis prisen falder X procent så sælg til markedspris) Og det gjorde GDAX systemet så.
Mange mistede deres ETH til en (for) lav pris, og mange fik købt til en rigtig rigtig god pris. Har hørt at en skulle have købt for 2500kr ETH, som kort tid efter var 7,6 millioner kr værd.
Normalt vil en reguleret aktiebørs sætte en stopper for sådan en automatisk panik, men denne stopper havde GDAX ikke indbygget. Alle handler er som sådan reelle nok, så Coinbase har ikke handlet i ond tro.
Den super gode nyhed er så at Coinbase har meldt ud at de vil kompensere dem som mistede deres ETH i forløbet, OG SAMTIDIG lade dem som lavede en god handel, beholde deres ETH.

For mig betyder det at Cowboydagene forhåbentlig er forbi.(Hvem husker ikke MtGOX, Google det)
Coinbase har uden en løftet pegefinger fra regeringer og regulativer selv gjort det mest rigtige, og derved sat barren for trust for andre crypto børser.
Tror så også det vil lave sikkerhedssystemer, så det ikke kan ske igen. Men de kunne lige så godt have sagt. Surt show, vi har ikke gjort noget galt.
Jeg er fan af deres beslutning 👍

Video om flash crash forløbet:
https://youtu.be/CcPqkIz0CR0

Artikel om kompensation:
https://blog.gdax.com/eth-usd-trading-update-2-216a3b946ef6

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Er dine Bitcoins sikre?

Det sikreste måde at opbevare dine Bitcoins og andre coins er på en hardwarewallet. Hav dem kun stående på en børs (Bitstamp, Coinbase, Poloniex osv.), hvis du ønsker at trade. Er det derimod din opsparing, så gør dig selv den tjeneste at invester lidt i en sikker wallet. Jeg anbefaler en Ledger Nano S:
Ledger Wallet protects your bitcoins
(affiliate link)

Samlet index

Bitcoin.com

RSS Cointelegraph.com News

BTCmanager.com

Twitter

LAYOUT